top of page

PROJEKT ZVOKOFORMA

Buddhist chime

Idejna zasnova projekta Zvokoforma je samoiniciativna in se je oblikovala daljše obdobje pred samim njenim začetkom pomladi 2024. Zavod Socioforma želi s projektom ozaveščati širšo javnost o dobrobitnosti glasbe na človekovo duševnost in blagodejnih zvokih terapevtskih inštrumentov, kreairati edinstvene izkušenje za skupine vseh starosti, prispevati k promociji zdravega načina življenja, izboljšati počutje in izobraževati na področju glasovnega izražanja.

 

Projekt je sestavljen iz dveh stebrov. Prvi vsebuje zvočne sprostitve za skupine in individualne tretmaje, drugi steber pa je izobraževalni del na področju glasovnega izražanja. Pomembno je poudariti, da oba stebra prepletata ustvarjanje in izobraževanje s psihosocialnimi elementi podpore in podporo k duševnemu zdravju človeka. To je bistveni element in rdeča nit celotnega projekta.

Z zvočnimi sprostitvami in individualnimi tretmaji ciljamo na skupine mladih in starejših zaposlenih, ki so izpostavljeni delovnemu stresu in hitremu načinu življen, ter starejših, ki si želijo dodatne psihosocialne podpore v obliki zvočnih seans. Z izobraževalnim delom pa so naša ciljna skupina tisti, ki svoj glas redno uporabljajo na delu, npr. učitelji, performerji, govorci, novinarji, moderatorji, socialni delavci, pevci itd.

Spodaj izberite kateri steber projekta vas zanima in izvedeli boste o samih aktivnostih in kako sodelovati.

bottom of page