top of page

DELAVNICE IN IZOBRAŽEVANJA

Image by Haley Rivera

OSNOVNA SPROSTITVENA DELAVNICA

Osnovna sprostitvena delavnica je namenjena vsem, ki bi radi brez vsakršnega predznanja raziskovali svoj glas v varnem in sproščenem okolju.

 

Vsak glas je lep in edinstven. Naš glas je izjemen zdravilec v nas. Področje grla in glasu je eno izmed najbolj obremenjenih delov našega fizičnega in energetskega telesa. Od zgodnjega otroštva, ko začnemo govoriti in nas okolica »vzgoji«, da »utihnemo«, se naš glas omeji zgolj na priučen jezik v govornem razponu, ki obsega le nekaj tonov. Posledično naše mišice pozabijo na zmožnosti s katerimi se rodimo. Glas velikokrat postane nefleksibilen, šibak, prepihan,… Lahko se pojavi strah pred njegovo jakostjo, pred tem, da bomo (ne-)slišani, ali da bomo zveneli narobe. Tako se v grlu vsakodnevno kopiči veliko neizrečenega in neizraženega, ali se skozenj celo izliva preveč. Oboje lahko vodi do tenzij v mišicah in nepretočnosti ali izčrpanosti energijskega telesa. 

S čuječim opazovanjem glasu skozi telo in dihanje, bomo tokom delavnice usmerili pozornost v čustvene in fizične zadržke, ki vplivajo na naše svobodno glasovno izražanje in jih začeli počasi mehčati ter ciljano sproščati.

Trajanje: 60min

Cena: 390€/skupina

Doplačilo v primeru zakupa prostora: 150€

NAPREDNA DELAVNICA ZA DELO Z GLASOM

Napredna delavnica za delo z glasom je namenjena vsem, ki gojite ljubezen do petja, glasovnega izražanja in ustvarjanja. 

Morda že pojete in bi želeli pridobiti dodatno znanje s področja pravilne dihalne ter pevske tehnike. Ali spadate med tiste, ki ne (z)morete peti oz. zaznavate, da imate težave na področju grla in melodičnega izražanja, želite osvoboditi prepričanja o svojem glasu, se sprostiti v lastnem petju in polju ustvarjanja.

 

V proces se prepustimo skozi spoznavanje in izkušanje celostne povezave med telesom, dihom in glasom. V skupini bomo raziskovali kaj vse se skriva v našem grlu in na kakšne načine se lahko izrazimo skozenj. Predstavljene bodo telesne, dihalne in glasovne vaje, ki so povezane z mehčanjem mišic, čutenjem podpore, pravilnim dihanjem in zdravim tvorjenjem glasu. 

Izkusili bomo usmerjeno in harmonično povezovanje glasov in pa raziskovanje skozi prosto improvizacijo, kontrast med resonančno močjo skupine in solističnim glasbenim vložkom posameznika. 

Trajanje: 120min

Cena: 520€/skupina

Doplačilo v primeru zakupa prostora 150€.

Announcing Collage
Music Performance

TEČAJ ZA DELO Z GLASOM

Tečaj za delo z glasom je dvo-mesečno raziskovanje in učenje tehnik glasovnega izražanja, petja in dihanja. Tečaj je sestavljen iz šestih (6) modulov skozi katere boste odkrivali osnove glasovnega in glasbenega izražanja, spoznali osnovne glasbene tehnike za delo z glasom, se opolnomočili s praktičnimi vajami za povezovanje telesa-emocij-uma, ter ustvarjali in oblikovali svoj edinstven pristop pri uporabi vašega glasu. Tečaj je namenjen tistim, ki vstopajo v svet glasovnega izražanja (bodisi laično kot profesionalno), kot izkušenim posameznikom. Tečaj se izvaja v skupini.

Trajanje tečaja 2 meseca; 1x-2x na teden

Trajanje vsakega srečanja: 120min

Cena tečaja za skupino: 3120€

Doplačilo v primeru zakupa prostora 150€.

Za vse informacije glede organizacije, rezervacij in plačila pišite na info@socioforma.si ali pokličite na 031422070.

Alja Petric

Mentorica delavnic in tečajev

Izobraževanje na področju petja je začela med študijem arhitekture v Grazu z obiskom privatnih ur pri vokalistki Tjaši Fabjančič. Dodatno se je izpopolnjevala na raznovrstnih delavnicah iz jazzovske in etno glasbe ter preko sodelovanja pri različnih glasbenih projektih in zasedbah. Umetniško znanje je poglobila s študijem jazz petja in pedagogike na Privatni Univerzi Gustava Mahlerja v Celovcu pri prof. Caroline de Rooij. Ob tem se je udeležila še izobraževanj na temo zdravljenja z zvokom (Peter Hess® Academy) in terapevtske uporabe glasu. Pri umetniškem glasbenem delovanju je pozornost posvečala predvsem interpretaciji glasbenega izročila svetovnih kultur, projektom uglasbene poezije in jazzovske glasbe. V zadnjem obdobju pa raziskuje atmosferičnost in zvočnost v glasbi ter sodobne pristope k ustvarjanju.

 

Svoje glasbeno znanje in izkušnje predaja v obliki individualnih ur in skupinskih delavnic na temo vokalne tehnike, pravilnega dihanja, izoblikovanja podpore, čutenja glasu, intuitivnega petja in improvizacije. S svojimi bogatimi izkušnjami v ustvarjanju in poučevanju, ponuja širok spekter znanja in odlično mentorstvo.

  • Facebook
bottom of page